Haptotherapie

Als we ons onbehaaglijk voelen b.v. door pijn, onveiligheid of angst trekken we ons meestal gevoelsmatig terug en verbreken daarmee het voelende contact met onszelf en de buitenwereld. In bepaalde situaties in het leven kan dat noodzakelijk zijn om te overleven. We vinden een oplossing, die soms zo goed lukt dat we zelf niet meer weten dat het een noodgreep is. Totdat het gaat knagen en plagen via ongemakken, pijn, slecht slapen, piekeren of andere vormen van disfunctioneren. 

 

In de haptotherapie ga je merken dat je voelen kunt. Je wordt ervan bewust wanneer je de gevoelsverbinding verbreekt en dus uit contact gaat met jezelf en de ander. Door de aanraking van de therapeut voel je dat er naar je geluisterd wordt. Daardoor leer je jezelf als persoon beter kennen en erkennen. Haptotherapie is een reis naar huis: terugvinden wie je wezenlijk bent.

Je kunt je beetje bij beetje losmaken van automatische patronen en nieuwe mogelijkheden leren kennen. Soms zijn er onverwerkte gevoelens die naar boven komen om zo nog een plaats in het leven te krijgen.

Barbara van Ruitenbeek | Jacobijnenstraat 15 | 3512 TH Utrecht | 06-42811452 | e-mail Barbara